Storczyki Kasi_Ra 2
- Kasia_Ra
- VIP
- Status: Aktywny
Storczyki Kasi_Ra 2
Witam wszystkich w nowej części wątku
Przez te osiem miesięcy bytności na forum, nauczyłam się kilku rzeczy, straciłam parę storczyków, podjęłam kilka prób z innymi niż phalenopsisy storczykami i doszłam do wniosku, że to jednak one są moją miłością. Może też dlatego, że okazują mi wzajemność . Myślę, że w kolekcji pojawią się z czasem odmianowe phale .
Darzyłam dużym sentymentem moje pachnące oncidia i Nelly Isler, i z bólem serca patrzyłam jak po prostu na wiosnę zaschły. Teraz szkoda mi kupować je jako jednorazówki. A myślałam, że ta grupa roślin dobrze się u mnie czuje
A to co teraz u mnie kwitnie .
A to największa niespodzianka sezonu: Dendrobium Phal., które miało brzydkie liście i leczone było olejkiem z drzewa herbacianego wypuściło przyrosty !
Przez te osiem miesięcy bytności na forum, nauczyłam się kilku rzeczy, straciłam parę storczyków, podjęłam kilka prób z innymi niż phalenopsisy storczykami i doszłam do wniosku, że to jednak one są moją miłością. Może też dlatego, że okazują mi wzajemność . Myślę, że w kolekcji pojawią się z czasem odmianowe phale .
Darzyłam dużym sentymentem moje pachnące oncidia i Nelly Isler, i z bólem serca patrzyłam jak po prostu na wiosnę zaschły. Teraz szkoda mi kupować je jako jednorazówki. A myślałam, że ta grupa roślin dobrze się u mnie czuje
A to co teraz u mnie kwitnie .
A to największa niespodzianka sezonu: Dendrobium Phal., które miało brzydkie liście i leczone było olejkiem z drzewa herbacianego wypuściło przyrosty !
Ostatnio zmieniony 29 maja 2016, o 21:23 przez Kasia_Ra, łącznie zmieniany 1 raz.
- kasia74
- Moderator
Re: Storczyki Kasi_Ra 2
Kasiu pięknie u Ciebie kwitną phale ale wydaje mi się ze możesz spróbować z całkiem innymi odmianami np. vanda, katleja u mnie oncidia i w ogóle cambrie tez nie chcą rosnąć a cattleya jak najbardziej, masz phale wiec szukaj innych gatunków ciepłolubnych a te na pewno u Ciebie będą się sprawdzać.
pozdrawiam Kasia
Kasiu ale pieknie zaczęłas nowy wątek piekne tła dla twoich modelek.
Gratuluje kwiateczków
Gratuluje kwiateczków
Zapraszam do mojego storczykowego okienka
http://www.myorchids.bloog.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ag-Nieszka
Pamiętaj, zdjęcie jest własnością tej osoby, która je wykonała
http://www.myorchids.bloog.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ag-Nieszka
Pamiętaj, zdjęcie jest własnością tej osoby, która je wykonała
Kasieńko przede wszystkim gratulacje z okazji rozpoczęcia nowego wątku
Piękniej tego nie mogłaś zrobić .....przepiękne storczyki, a najpiękniejszy ten czarnuszek chowający się w krzaczkach , u mnie kwitnie podobnie, ale nie chce mi się biegać z nim po krzakach, żeby zrobić mu takie cudne foty, zrobiłaś mu sesję zdjęciową jak prawdziwej modelce a efekt jest niesamowity.....BRAVO!!!!!
Piękniej tego nie mogłaś zrobić .....przepiękne storczyki, a najpiękniejszy ten czarnuszek chowający się w krzaczkach , u mnie kwitnie podobnie, ale nie chce mi się biegać z nim po krzakach, żeby zrobić mu takie cudne foty, zrobiłaś mu sesję zdjęciową jak prawdziwej modelce a efekt jest niesamowity.....BRAVO!!!!!
Pozdrawiam Bożena.
- ajania
- Znawca
Kasiu, gratuluję nowej części wątku.
Piękne kwitnienia i śliczne zdjęcia na tle "ogródkowym". Czy ten drugi "model" to piccolo red ? Cudny jest.
Uważam, że Kasia ma rację i śmiało możesz spróbować z katlejastymi. To wdzięczne rośliny i przepięknie kwitną.
Z radością oczekuję dalszych Twoich storczykowych poczynań .
Piękne kwitnienia i śliczne zdjęcia na tle "ogródkowym". Czy ten drugi "model" to piccolo red ? Cudny jest.
Uważam, że Kasia ma rację i śmiało możesz spróbować z katlejastymi. To wdzięczne rośliny i przepięknie kwitną.
Z radością oczekuję dalszych Twoich storczykowych poczynań .
Witam się w kolejnej części. Śliczne masz te phal.
Życie to ból, przyzwyczaj sie do niego..
Agnieszka
Agnieszka
Gratuluję nowej części!
Muszę poczytać o Twoim sposobie z dendrobium
Muszę poczytać o Twoim sposobie z dendrobium
- Mariusz3357
- Znawca
Witam się w następnej części wątku.
Pięknie zaczęty kolorowymi kwiatami Phalaenopsisów Super się prezentują na naturalnym tle.. Piccolo marzenie..
Pięknie zaczęty kolorowymi kwiatami Phalaenopsisów Super się prezentują na naturalnym tle.. Piccolo marzenie..
jestem i ja sliczne zdjęcia piękne kwitnienia!!!
pozdrawiam, Małgorzatka
storczyki cz. I , II , III, IV
cz. V
cz. VI
cz. VII
cz. VIII
Kopiowanie i rozpowszechnianie moich zdjęć bez mojej zgody jest zabronione.
storczyki cz. I , II , III, IV
cz. V
cz. VI
cz. VII
cz. VIII
Kopiowanie i rozpowszechnianie moich zdjęć bez mojej zgody jest zabronione.
Witam się w kolejnej części mojej imienniczki Piękne niezawodne falki, kwitną zawsze